ANKARA / ETİMESGUT - Eryaman Türkkent İlkokulu

Eryaman Türkkent İlkokulu

ERYAMAN MAH. 281 CAD. TÜRKKENT İLKOKULU BLOK NO 3 ETİMESGUT / ANKARA
İnanıyoruz ki, Türkiye’m asrın ülkesi, Türkkent’im eğitimin lideri olacaktır.
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda emin adımlarla yürüyen, Eğitimin Başkentinde hedeflerinin ve beklentilerinin farkında, yarınlarına umutla bakan, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz ISO 9001 kalite belgesine sahiptir. Okulumuz çevreye olan duyarlılığı sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “ Mavi Gök Yeşil Yaprak” belgesine sahiptir. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında temizlik ve hijyen açısından “beyaz bayrak” almıştır. Okulumuz 2008 – 2009 eğitim öğretim yılında Etimesgut ilçesinde OKS sınavında ilk üçe girerek “ Üstün başarı belgesi” ile ödüllendirilmiştir. Okulumuz 2010 -2011 eğitim öğretim yılında “ Bu Benim Eserim” adlı proje yarışmasında 1 eserle TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu’na kalmıştır. Okulumuz çeşitli spor karşılaşmalarında gerek bireysel, gerekse takım halinde futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, karate gibi pek çok alanda sayısız başarılar elde etmiştir. Yine okulumuz gerek ilçe bazında gerekse il bazında resim, şiir, kompozisyon gibi kültürel faaliyetlerde sayısız başarılar elde etmiştir.
Öğretim Şekli :Tekli
Doğalgaz-Kalorifer
Ulaşım
Okulumuza ulaşım otobüsle sağlanmaktadır. Halen yapımı devam eden Sincan - Ankara metrosu istasyonuna uzaklığımız 500 metredir.
Okul servisimiz bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Ankara´nın en nezih semtlerinden Eryaman´da Eryaman Evleri sitesinin içinde alışveriş merkezi yanındadır. Aile yaşam merkezine uzaklığı 200 metredir.
Okulumuzun il merkezine uzaklığı 25 km., ilçe merkezine uzaklığı 5 km.´dir.